Tarieven & Openingstijden

Openingstijden

De kinderopvang wordt aangeboden op alle werkdagen tussen 6:30 tot 18:00.

Voor vaste vraagouders is het in overleg ook mogelijk om af te wijken van deze tijden en ook in het weekend sporadische gebruik te maken van de kinderopvang.

Kosten

De kosten voor de kinderopvang bedraagt €5,75- per uur voor het jaar 2018.

Deze kosten zijn inclusief opvang, uitstapjes en eventueel fruithapjes, drankjes, boterhammen en tussendoortjes. Deze kosten zijn exclusief bureaukosten en kunnen jaarlijks worden bijgesteld.

Kinderopvangtoeslag

Bij tussenkomst van een externe gastouderbureau kunt u ook in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag. De hoogte van de kinderopvangtoeslag is afhankelijke van uw inkomen en is te vinden in het ontwerpbesluit kinderopvangtoeslag 2018 van de rijksoverheid.

Gastouderopvang de Dobbelsteen biedt 2 verschillende opvangovereenkomst varianten aan als keuze voor de kinderopvang.

 1. Vast aantal opvanguren per week
 2. Flexibel aantal opvanguren per week

Specifieke voorwaarden vast aantal opvanguren per week

 • Hierbij wordt een vast aantal opvanguren per week afgesproken en in rekening gebracht.
 • De afgesproken opvanguren zijn dan ook gereserveerd voor de vraagouder.
 • Hierbij wordt een minimaal aantal uren gehanteerd van 6 uur per opvangdag.
 • Deze opvangvariant is voor 49 weken per jaar. De eerste drie weken van de zomervakantie neem ik meestal vrij. Daarnaast kunnen vraagouders nog 3 extra kalenderweken naar keuze aangeven die niet in rekening worden gebracht. Deze “vrije” kalenderweken dienen minimaal 1 maand van te voren te worden aangegeven. Voor vraagouders die in de zomervakantieperiode een langere tijd aaneengesloten geen opvang wensen, kan er in overleg van deze voorwaarde worden afgeweken.
 • Zie daarnaast ook de algemene voorwaarden.

Deze variant is vooral gunstig voor vraagouders, die één of meerdere vaste dagen in de week van de kinderopvang gebruik willen maken. Deze opvangdagen worden dan ook gereserveerd.

Specifieke voorwaarden flexibel aantal opvanguren per week

 • Hierbij worden de gewenste opvanguren per kalendermaand ingeroosterd. De gewenste uren dienen minimaal 1 maand van te voren te zijn aangeleverd.
 • De gewenste uren die in het rooster worden opgenomen, worden waar mogelijk gereserveerd en in rekening gebracht plus de eventueel extra gemaakte opvanguren.
 • Hierbij hanteren wij een minimum aantal opvanguren van 10 uur per maand.
 • Zie daarnaast ook de algemene voorwaarden.

Deze variant is vooral gunstig voor vraagouders die flexibele kinderopvang wensen, maar ook gebruik kunnen maken van familie of vrienden als alternatieve opvang voor de kinderen. Voor een goede hechting is het beter als er wel enige regelmaat aanwezig is, zodat het kind ook kan wennen aan de gastouderopvang.

Voor verdere informatie over de opvangovereenkomst en of de algemene voorwaarden, neem dan gerust contact met mij op.