Tarieven & Openingstijden

Openingstijden
De kinderopvang wordt aangeboden van maandag t/m vrijdag tussen 8:00 tot 18:00.

Kosten
De kosten voor de kinderopvang bedraagt €7,20 per uur voor het jaar 2024.
Deze kosten zijn inclusief opvang, uitstapjes en eventueel fruithapjes, drankjes, boterhammen en tussendoortjes. Deze kosten zijn exclusief bureaukosten en kunnen jaarlijks worden bijgesteld.

Kinderopvangtoeslag
Bij tussenkomst van een externe gastouderbureau kunt u ook in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag. De hoogte van de kinderopvangtoeslag is afhankelijke van uw inkomen en is te vinden in het https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2023/12/22/spoedbesluit-extra-verhoging-van-de-maximum-uurprijs-2024 van de rijksoverheid.

Gastouderopvang de Dobbelsteen biedt 2 verschillende opvangovereenkomst varianten aan als keuze voor de kinderopvang.

  1. Vast aantal opvanguren per week
  2. Flexibel aantal opvanguren per week

Specifieke voorwaarden vast aantal opvangdagen per week
Hierbij wordt een vast aantal opvangdagen/tijden per week afgesproken. Deze opvangdagen/tijden worden dan voor de vraagouder gereserveerd en vervolgens ook in rekening gebracht.

  • Deze opvangvariant is voor minimaal 42 weken per jaar. 5 weken per jaar (3 weken Zomervakantie en 2 weken Kerstvakantie) is de opvang gesloten. De andere 5 weken naar keuze kunnen worden gebruikt voor vakantie en worden niet in rekening gebracht. Deze vakantieweken dienen minimaal 1 maand van te voren per mail te worden aangegeven.
  • Zie daarnaast ook de algemene voorwaarden.

Deze variant is vooral gunstig voor vraagouders, die één of meerdere vaste dagen in de week van de kinderopvang gebruik willen maken. Deze opvangdagen worden dan ook gereserveerd.

Specifieke voorwaarden flexibel aantal opvanguren per week
Hierbij dienen de gewenste opvangdagen/tijden voor een kalendermaand minimaal 1 maand van te voren per mail te zijn aangevraagd.

  • De gewenste opvangdagen/tijden die in de planning kunnen worden opgenomen, worden gereserveerd en vervolgens ook in rekening gebracht (plus de eventueel extra gemaakte opvanguren).
  • Bij deze opvang variant is een opvangplek niet gegarandeerd (m.u.v. de goed gekeurde opvangdagen/tijden).

Deze variant is vooral gunstig voor vraagouders die flexibele kinderopvang wensen, maar ook gebruik kunnen maken van familie of vrienden als alternatieve opvang voor de kinderen. Voor een goede hechting is het beter als er wel enige regelmaat aanwezig is, zodat het kind ook kan wennen aan de gastouderopvang.

Voor verdere informatie over de opvangovereenkomst en of de algemene voorwaarden, neem dan gerust contact met mij op.